مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
ساقه کرفس ۵۰۰ گرم
برگ کرفس ۵۰ گرم
جعفری ۸۰ گرم
نعناع ۲۰ گرم
پیاز ۱ عدد متوسط
آبغوره یا آبلیمو به مقدار کافی
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی
طرز تهیه خورش کرفس ساده
مرحله اول
برای تهیه خورش کرفس ساده و خوشمزه ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم. در ادامه قابلمه را روی حرارت قرار داده و پیاز را بدون اضافه کردن روغن تفت می دهیم تا آب آن کشیده شود.
مرحله دوم
پس از اینکه آب اضافی پیاز کشیده شد، مقداری روغن اضافه می کنیم و پیاز را به خوبی تفت می دهیم تا سبک و شیشه ای شود. در ادامه مقداری فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کرده و به همراه پیاز دو دقیقه دیگر تفت می دهیم.
مرحله سوم
در همین حین گوشت خورشتی را می شوییم، سپس به صورت قورمه ای خرد می کنیم. توجه داشته باشید که اگر برای تهیه این خورش از گوشت گوسفندی استفاده کنیم، باید قطعات گوشت را بزرگتر خرد کنیم، چون گوشت گوسفندی پس از پخت جمع می شود.
مرحله چهارم
در این مرحله گوشت خرد شده را به قابلمه اضافه می کنیم و چند دقیقه تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کرده و کمی سرخ شود. اضافه کردن رب گوجه فرنگی به این خورش متداول نیست، ولی اگر تمایل داشتیم ۱ قاشق رب گوجه فرنگی هم اضافه کنیم.
مرحله پنجم
نکته مهم در مورد رب گوجه فرنگی این است که اگر به خوبی تفت داده نشود، روی طعم و عطر غذا تاثیر منفی می گذارد. به همین دلیل رب گوجه فرنگی را به خوبی تفت می دهیم تا کاملا سرخ شده و خوشرنگ شود.
مرحله ششم
حالا ۲ لیوان آب جوش اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا آب شروع به جوشیدن کند. حالا کف های روی سطح آب را با یک قاشق جمع می کنیم و دور می ریزیم. اگر از گوشت گوسفند استفاده می کنید، حتما این کار را انجام دهید.
مرحله هفتم
در این مرحله درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم گوشت بپزد. در همین حین برگ کرفس را به همراه نعناع و جعفری به صورت ریز خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن مایع اضافه می کنیم.
مرحله هشتم
حالا سبزی های خرد شده را به تابه اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم تا سرخ شوند. مقدار سرخ کردن سبزی خورش سلیقه ای است، اگر تمایل داشته باشیم خورشت مان رنگ تیره تری داشته باشد، باید سبزی ها را مدت بیشتری سرخ کنیم.
مرحله نهم
پس از اینکه سبزی ها را سرخ کردیم، آنها را از تابه خارج می کنیم، سپس کمی روغن به تابه اضافه می کنیم. در ادامه بند وسط ساقه کرفس را خارج می کنیم، سپس ساقه کرفس را به صورت تکه های یک تا دو سانتی متری خرد می کنیم.
مرحله دهم
در این مرحله ساقه های کرفس را به تابه اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم تا سرخ شوند، سپس از تابه خارج کرده و کنار می گذاریم. پس از گذشت ۱ ساعت از پخت گوشت، نعناع، جعفری و برگ کرفس را به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله یازدهم
حالا مجددا ۳۰ دقیقه دیگر اجازه می دهیم خورش بپزد. پس از گذشت ۳۰ دقیقه ساقه های کرفس را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بماند تا روغن انداخته و به خوبی جا بیفتد.
مرحله دوازدهم
در ۱۰ دقیقه پایانی پخت خورش، مقداری نمک به همراه آب لیمو ترش یا آبغوره به خورش اضافه می کنیم. در پایان پس از اینکه آب خورش کم شد، آنرا درون یک ظرف مناسب می کشیم، سپس به همراه برنج سرو می کنیم.