مواد لازم برای ۴ نفر


برنج نیم دانه ایرانی    ۱ پیمانه
آب    ۷ پیمانه
شکر    یک و نیم پیمانه
گلاب    نصف پیمانه
کره    ۵۰ گرم
خلال بادام و پسته    یک چهارم پیمانه
عرق هل    ۱ قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده غلیظ    نصف پیمانه


طرز تهیه شله زرد


مرحله اول


برای تهیه شله زرد مجلسی و خوشمزه ابتدا برنج را از شب قبل درون یک کاسه بزرگ و جادار می ریزیم، سپس به حدی آب اضافه می کنیم که سطح آب ۲ بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد. توجه داشته باشید نیاز به استفاده از نمک نیست.

 

مرحله دوم

در این مرحله ۳۰ دقیقه قبل از شروع آشپزی خلال بادام و خلال پسته را داخل یک کاسه می ریزیم و نصف پیمانه گلاب اضافه کنیم. این کار باعث می شود که خلال پسته و بادام به خوبی خیس بخورند و معطر و نرم شوند.

مرحله سوم

برنج خیسانده شده را با آب روی حرارت متوسط قرار می ‌دهیم و اجازه می‌ دهیم به مدت یک ساعت بپزد و به قول معروف دانه برنج ها بشکفد. بعد از این مدت زعفران را به آن اضافه می‌ کنیم و بعد از ده دقیقه شکر را می ‌ریزیم.

 

مرحله چهارم

سپس به مدت یک ربع اجازه می‌ دهیم تا شکر داخل آن حل شود‌. به این نکته مهم توجه داشته باشید که هیچ وقت زعفران را بعد از شکر اضافه نکنیم چون شکر باعث می‌شود زعفران به خوبی رنگ به برنج ندهد و رنگ شله زرد عالی نشود.

مرحله پنجم

نکته دیگری که باید به آن توجه شود این است که بعد از اضافه کردن شکر شله زرد رقیق تر می ‌شود، پس قبل از اضافه کردن شکر میزان غلظت را تست می‌ کنیم. حالا نوبت اضافه کردن خلال ها همراه با گلاب، عرق هل و کره است.

 

مرحله ششم

وقتی همه این ها را اضافه کردیم یک ربع به آن زمان می ‌دهیم تا جا بیفتد و زیر حرارت را خاموش می ‌کنیم و روی درب قابلمه دم کنی می‌ گذاریم و یک ربع اجازه می‌ دهیم با شعله خاموش و با حرارت خودش دم بکشد.

مرحله هفتم

این کار باعث می‌ شود که شله زرد بعد از سرد شدن، روی آن ترک نخورد و آب نیندازد‌. شله زرد ها را داغ داغ داخل کاسه ها سرو می‌ کنیم و کمی که خنک شد و رویه گرفت، با خلال پسته و بادام و دارچین تزیین می کنیم.

مرحله هشتم

نکته دیگری که باید به آن توجه کنیم این است که شله زرد بعد از سردشدن غلیظ تر می ‌شود پس خیلی سفت بر نداریم. می‌توانیم از شب قبل برنج را با هفت پیمانه آب بگذاریم خیس بخورد و زعفران را هم همان موقع به آن اضافه کنیم، طبق تجربه این روش بهتر است.