۳ مطلب در ارديبهشت ۱۴۰۱ ثبت شده است

طرز تهیه وافل بلژیکی

مواد لازم وافل بلژیکی


شیر    ۱۸۰ گرم
تخم مرغ    ۲ عدد
کره    ۱۴۰ گرم
نمک    ۸ گرم
شکر    ۴۰ گرم
استارتر خمیر ترش    ۸۰ گرم
مخمر فوری    ۱ گرم
آرد    ۴۵۰ گرم


طرز تهیه وافل بلژیکی


مرحله اول


برای تهیه وافل بلژیکی خوشمزه در ابتدای کار کره را درون یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس روی حرارت بخار آب کتری یا سماور قرار می دهیم تا کره ذوب شود. در ادامه کاسه را کنار می گذاریم تا کره خنک شود.

مرحله دوم

در این مرحله شیر را به همراه تخم مرغ، شکر، کره ذوب شده، نمک، مخمر فوری و مایه خمیر ترش درون یک کاسه مناسب می ریزیم و با هم ترکیب می کنیم تا مواد یکدست شوند. در ادامه آرد را روی مواد الک می کنیم.

مرحله سوم

حالا با لیسک مواد را مخلوط می کنیم تا خمیری نرم شکل بگیرد، سپس خمیر را درون یک کاسه چرب شده می ریزیم و روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت حداقل ۴ ساعت در دمای آشپزخانه استراحت می دهیم.

مرحله چهارم

پس از گذشت این زمان خمیر را هواگیری می کنیم، سپس آنرا به چونه های ۹۰ گرمی تقسیم می کنیم. در ادامه وافل ساز را روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه می دهیم گرم شود، سپس خمیرها را درون وافل ساز قرار داده و ۳ تا ۴ دقیقه می پزیم.

 

مرحله پنجم

پس از اینکه هر دو سمت وافل ها رنگ گرفت، آنها را از وافل ساز خارج می کنیم. در صورتی که وافل ساز در دسترس نداشته باشیم، مس توانیم وافل ها را درون تابه گریل یا داخل اسنک ساز نیز درست کنیم.

مرحله ششم

در صورتی که بخواهیم وافل ها را درون اسنک ساز درست کنیم باید حجم خمیرها را کمتر بگیریم. در نهایت وافل ها را درون ظرف مورد نظرمان قرار می دهیم و به همراه موادی مانند عسل، خامه یا میوه های فصل سرو می کنیم.

۱۰ ارديبهشت ۰۱ ، ۱۰:۳۵ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مجله نیکان

دستور تهیه نان سیر

مواد لازم برای ۲ نفر


سیر    ۴ عدد
کره    ۵۰ گرم
پنیر پیتزا    به مقدار دلخواه
خمیر پیتزا    ۱ عدد بزرگ
آویشن    نصف قاشق چایخوری
روغن زیتون    ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه    به اندازه کافی


دستور تهیه نان سیر


مرحله اول


ابتدا سیرها را با رنده ریز رنده می کنیم و به همراه کره داخل یک تابه مناسب می ریزیم و کمی تفت می دهیم. در ادامه فلفل سیاه، آویشن و کمی نمک اضافه می کنیم و در حدی که عطر سیر بلند شود تفت دادن را ادامه می دهیم.

مرحله دوم


توجه داشته باشید که نیاز نیست سیرها را سرخ کنید، فقط یک تفت کوچک می دهیم تا عطر سیرها بلند شود. روغن زیتون را روی تمام قسمت های خمیر پیتزا پخش می کنیم سپس مخلوط سیر رنده شده و ادویه ها را روی خمیر قرار می دهیم.

 


مرحله سوم


حالا روی مواد به مقدار دلخواه پنیر پیتزا می ریزیم. نکته مهم در مورد خمیر مخصوص نان سیر این است که از انواع نان های می توانید برای بیس نان سیر استفاده کنید و اگر خمیر پیتزا در دسترس نیست می توانید از نان باگت یا نان تست استفاده کنید.

مرحله چهارم

فر را از ۱۵ دقیقه قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا کاملا گرم شود، سپس روی نان سیر را با فویل نازک می پوشانیم و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه درون فر قرار می دهیم تا آماده شود. برای تزیین روی نان سیر هم می توانیم از جعفری خرد شده استفاده کنیم.

 

۰۵ ارديبهشت ۰۱ ، ۰۹:۳۴ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مجله نیکان

طرز تهیه دلمه برگ مو

مواد لازم برای ۴ نفر


مواد لازم دلمه برگ مو
پیاز ۱ عدد
برنج ۲ لیوان
لپه ۱۰۰ گرم
سبزی دلمه ۲۰۰ گرم
روغن مایع به میزان کافی
سرکه ۴ قاشق غذاخوری
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
برگ مو ( درخت انگور ) به میزان کافی
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان کافی


دستور پخت


طرز تهیه دلمه برگ مو


برای تهیه دلمه برگ مو ابتدا لپه را از دو ساعت قبل به همراه مقداری آب در یک کاسه بریزید و اجازه دهید به خوبی خیس بخورد. این کار باعث می شود علاوه بر اینکه نفخ لپه برطرف شود ، لپه زودتر بپزد. لپه را پس از خیساندن با مقداری آب و نمک در یک قابلمه کوچک بریزد تا بپزد.
در مرحله بعد برنج را خیس کنید و به صورت جداگانه به همراه مقداری آب و نمک داخل یک قابلمه بریزید و اجازه دهید بپزد.

برنج را باید زمانی آبکشی کنید که دانه های برنج نرم شده باشند ولی مغز برنج هنوز سفت باشد. پس از آبکشی برنج را کنار بگذارید.

پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیاز نرم شود سپس مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید.

 


تفت دادن پیاز را ادامه دهید تا به خوبی با ادویه ها مخلوط شود. در ادامه گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و سرخ شود. پس از اینکه گوشت سرخ شد تابه را از روی حرارت بردارید.


سبزی دلمه را پس از شستشو به صورت ساطوری خرد کنید و پس از اینکه مخلوط گوشت و پیاز خنک شد به آن اضافه کنید. لپه را هم پس از اینکه پخت به همراه برنج به دیگر مواد اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید تا یکدست شوند.
در مرحله بعدی یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری آب داخل آن بریزید. پس از اینکه آب به جوش آمد برگ های مو را به مدت سه دقیقه داخل آب جوش قرار دهید تا نرم شوند سپس خارج کنید و با آب ولرم آبکشی کنید.

 


برای پیچاندن دلمه مقداری از مایه دلمه وسط برگ مو قرار دهید و لبه های برگ مو را مانند بقچه برگردانید تا دلمه به طور کامل بسته شود. یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و با مقداری روغن آنرا چرب کنید سپس دلمه ها را با دقت داخل قابلمه بچینید.
دلمه ها را باید به صورتی داخل قابلمه بچینید که باز نشوند. پس از اینکه تمام دلمه ها را پیچیدید دو لیوان آب به همراه مقداری روغن مایع و سرکه داخل قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب موجود در قابلمه سریع به جوش بیاید.


سپس حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا دلمه ها با حرارت ملایم مغز پخت شوند. توجه داشته باشید که باید آب موجود در قابلمه به طور کامل تبخیر شود و دلمه ها در پایان بدون آب سرو شوند. پس از اینکه دلمه ها آماده شدند آنها را در ظرف مورد نظرتان بچینید و سرو کنید.


نکات تهیه دلمه برگ مو


سبزی مخصوص دلمه برگ مو


در بسیاری از شهرهای کشورمان برای تهیه دلمه برگ مو از انواع سبزیجات معطر کوهی استفاده می شود. البته به صورت معمول در تمام شهرها برای تهیه این دلمه از سبزیجاتی مثل جعفری ، نعناع ، مرزه ، شوید ، ترخون و پیازچه استفاده می شود.

 

۰۴ ارديبهشت ۰۱ ، ۱۰:۰۳ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مجله نیکان