شاید برای شما هم پیش اومده باشه که وقتی با یکی میرین کافی شاپ وقتی منو رو میذارن جلوتون زل میزنین به مِنو و نمی‌دونین باید چی سفارش بدین؟یک سری اصطلاحات عجیب که اصلا نمیدونید این خوراکی چی هست ؟

با من همراه باشین تا در ادامه این مطلب شما رو با اصطلاحات کافی شاپی و مواد استفاده شده در آن ها آشنا کنم.

 

 

1.اسموتی در منوی کافی شاپ :

اسموتی یا نرم‌نوش یک نوشیدنی مخلوط‌ شده و گاهی شیرین‌شده است که از میوهٔ تازه ساخته می‌شود و در برخی موارد خاص شکلات یا کره بادام زمینی دارد. علاوه بر میوه بسیاری از اسموتی‌ها دارای یخ خردشده، میوه یخ‌زده، عسل یا شربت و محتویات یخی هستند. از محبوب‌ترین اسموتی‌ها می‌توان به اسموتی موز، اسموتی توت‌فرنگی و اسموتی شکلات اشاره نمود.

 

2.کافه گلاسه در منوی کافی شاپ:

کافه گلاسه چیست؟ معمولاً آن را در دسته نوشیدنی ها قرار میدهند. این نوشیدنی خوشمزه بی شباهت به انواع میلک شیک نیست. در واقع کافه گلاسه شامل بستنی وانیلی است که در شیر قهوه شناور شده.

طرزتهیه

1- یک لیوان شیر را با پودر قهوه مخلوط کنید و درون قهوه جوش بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا قهوه شروع به جوشیدن کند سپس از روی حرارت بردارید (دقت کنید که نجوشد) و داخل یخچال قرار دهید تا خنک شود.
2- برای سرو کردن و تزئین کافه گلاسه ابتدا با سس شکلات داخل لیوان چند خط بیندازید سپس شیر قهوه سرد را درون لیوان بریزید، بستنی را کمی هم بزنید تا نرم شود و روی شیر قهوه بریزید، مقداری سس شکلات اضافه کنید. در انتها نیز روی بستنی ها خامه بریزید و روی آن را با سس شکلات تزئین کنید.

 

3.کوکتل در منوی کافی شاپ:

به ترکیب بیش از دو نوشیدنی کوکتل گفته می‌شود. کوکتل‌ها شامل دو دستهٔ الکلی و غیرالکلی (ماکتل) هستند. امروزه هزاران نوع کوکتل در جهان وجود دارد که هرکدام با توجه به مواد و نوشیدنی‌ها، آب‌وهوا و ذائقهٔ هر منطقه درست شده‌اند و بعضی از آنها کم‌کم جای خود را در بین مردم مناطق دیگر باز کرده و جهانی شده‌اند. به‌طور مثال، کوکتل موهیتو یک کوکتل کوبایی است که امروزه در اکثر نقاط جهان ازجمله امریکا طرفداران بسیاری دارد.

4.آفوگاتو در منوی کافی شاپ

آفوگاتو یا اصطلاحا قهوه بستنی، دسری است ایتالیایی که از یک یا دو شات اسپرسو داغ با بستنی ترجیحا وانیلی تهیه می شود. البته عده ای از قهوه دمی نیز استفاده می کنند. که چندان مرسوم نیست. در دسته بندی ها، آفوگاتو با اینکه نوشیدنی چندان داغی نیست اما جزو نوشیدنی های گرم محسوب می شود. آفوگاتو در زبان ایتالیایی غرق شده معنی می شود.

5.دتاکس واتر در منوی کافی شاپ

دتاکس واتر آبی است که میوه‌های تازه و سبزیجات را به آن اضافه کرده‌اند که گاهی‌اوقات به آن آب طعم‌دار هم می‌گویند. شما می‌توانید با ترکیب میوه، سبزی و گیاهان مختلف در خانه دتاکس واتر درست کنید

6.پانچ در منوی کافی شاپ

اگر این کلمه شما را یاد دستگاه پانچ ادارات و یا پوششی تابستانی می‌اندازد حق با شماست اما در ادبیات کافه‌ها به نوشیدنی های میوه ای گازدار گفته می شود که با ترکیب های میوه نیز همراه است. پانچ‌ها معمولا در ظرف‌های بزرگ سرو می‌شود.

7.اسپیلت موز در منوی کافی شاپ

موز اسپلیت یکی دیگر از دسر های بسیار خوشمزه می باشد . موز را به صورت عمودی و از پهلو به دو قسمت تقسیم کرده و در ظرف مناسبی قرار می‌دهیم. در بین دو برش موز، اسکوپ‌های بستنی را قرار داده، روی اسکوپ‌ها خامه شکوفه زده و با میوه‌های مختلف تزیین می‌کنیم.در صورت دلخواه می‌توانید از کمپوت آناناس، شکلات تخته‌ای رنده شده، مغز گردو یا فندق، اسمارتیز یا ترافل‌های رنگی برای تزیین این دسر استفاده کنید.

8.موهیتو در منوی کافی شاپ

موهیتو نوعی نوشیدنی است که با مخلوط کردن آب گازدار، برگ نعناع، شکر، رام سفید و آبلیمو تهیه می‌شود. در دستور اصلی تهیه موهیتو در کوبا از نعناع اسپیکاتا استفاده می‌شود که در این کشور محبوبیت زیادی دارد. زادگاه موهیتو کوبا می‌باشد.

ترکیب شیرینی، طراوت لیمو ترش همراه با عطر و طعم دلچسب نعناع، این کوکتل را به یکی از محبوب‌ترین و معروف‌ترین کوکتل‌های تابستانی در جهان تبدیل کرده‌است

9.شیک در منوی کافی شاپ

شیک‌ها ترکیبی از بستنی و شیر و خامه هستند که در طعم‌های مختلف میوه‌ای،شکلاتی،فندقی و دیگر طعم‌ها در منوها حضور دارند و می‌توان گفت محبوب‌ترین محصول کافی‌شاپ‌ها هستند

10.فراپه در منوی کافی شاپ

فراپه برخلاف بیشتر نوشیدنی های برپایه قهوه از نوشیدنی های سرد است. قهوه و شکر و آب که در آن تکه های یخ وجود دارد. این نوشیدنی ساده یکی از محبوب ترین نوشیدنی های قبرس و یونان است اما گفته می شود ابداع آن کار فرانسوی ها بوده است

11.کرپ در منوی کافی شاپ

نوعی نان کوچک است که در تابه پخته می‌شود. بافت آن نازک‌تر از پنکیک است معمولا داخل کرپ‌ها موز همراه با شکلات صبحانه ریخته می‌شود.

12.پنینی در منوی کافی شاپ

پنینی هم مثل دیگر محصولات کافی شاپی برای کشور ایتالیاست که فرمول عجیب و غریبی ندارد. یک ساندویچ گریل شده است که داخلش می‌تواند مرغ، گوشت و یا کالباس‌های مختلف باشد که در ترکیب‌های مختلفی درست می‌شود

13.اسپرسو در منوی کافی شاپ

اسپرسو نوعی قهوهٔ غلیظ است که در اوایل قرن بیستم در تورین ایتالیا ابداع شده‌است. اسپرسو با عبور دادن آب نزدیک به نقطه جوش با فشار زیاد از میان دانه‌های آسیاب شده قهوه تهیه می‌شود. اسپرسو دارای غلظت بالاتری از مواد محلول و معلق جامد است.اسپرسو را لوییجی بتزرا، صاحب یک شرکت تولیدی در سال ۱۹۰۳ اختراع کرد. ایدهٔ او وارد کردن فشار به فرایند دم کردن قهوه بود که زمان لازم برای دم کشیدن قهوه را کم می‌کرد. او نام دستگاه جدیدش را ”دستگاه قهوهٔ اسپرسو” گذاشت. اسپرسو در ایتالیایی به معنای سریع است.

14.کاپوچینو در منوی کافی شاپ

این نوشیدنی در ایتالیا مرسوم است که روی آن یک لایه کف وجود دارد. درواقع کاپوچینو تلفیقی از شیرجوشیده، کف شیر و قهوه است که به نسبت مساوی در فنجان شما وجود دارد. کاپوچینو در لغت به معنی کلاه کوچک است و به لایه کف در بالای قهوه گفته می شود

15.لاته در منوی کافی شاپ

دیگر نوشیدنی محبوب و مشهور ایتالیایی است که از دو بخش شیرجوشیده و قهوه ساخته شده است. اما از کاپوچینو شیر بیشتری دارد. اما کف زیادی ندارد.کافی لاته در لغت به معنای قهوه (کافی) و شیر (لاته) می‌باشد و برای تهیهٔ آن قهوهٔ اسپرسو را با شیر داغ یا جوشیده ترکیب کرده و رویش را با کف شیر می‌پوشانند.این نوشیدنی معمولاً در فنجان یا لیوان شیشه‌ای بلند سرو می‌شود.تفاوت کافی لاته با کاپوچینو معمولاً در نسبت قهوه به شیر آن است بدین صورت که در کاپوچینو این نسبت‌ها مساوی است اما در کافه لاته قهوه به نسبت یک به سه شیر جوشیده اضافه می‌شود؛ و نیز در در کاپوچینو حتماً از اسپرسو استفاده می‌شود که در لاته این امر اجباری نیست. دیگر آن که کف شیر در لاته حدود ۱۲ میلی‌متر است ولی در کاپوچینو ۲ سانتی‌متر است

16.موکا در منوی کافی شاپ

موکا قهوه ای محبوب همراه با دسر شکلات است. ترکیب آن اسپرسو و پودر کاکائوی مخلوط با شیر است واین نوشیدنی باز هم یک ایتالیایی محبوب است.کافه موکا نوع شکلاتی کافه لاته است. مانند یک کافه لاته بر اساس اسپرسو و شیر داغ تهیه می‌شود اما به آن شکلات شیرین غالباً به شکل پودر کاکائو اضافه می‌شود. موکا را همچنین می‌توان با شکلات تلخ یا شیرشکلاتی تهیه نمود. در برخی کشورها و گویش‌ها کافه موکا را با نام موچاچینو می‌شناسند.منظور از کافه موکا می‌تواند شکلات داغ که به آن مقداری قهوه اسپرسو اضافه شده است باشد. مانند کاپوچینو یک قهوه موکا می‌تواند شامل یک لایه شیر یا خامه به جای شکلات داغ در بالایش باشد. همچنین می‌توان برای خوشمزه تر کردن نوشیدنی اندکی پودر کاکائو یا مارشملو به سطح آن اضافه کرد. نوع سفید قهوه موکا مانند نوع اصلی تهیه می‌شود فقط به جای شکلات معمولی از شکلات سفید استفاده می‌شود.

17.قهوه امریکانو در منوی کافی شاپ

قهوه آمریکانو چیست؟این قهوه با اضافه کردن آب داغ به اسپرسو درست می شود. آب، کمی اسپرسو را تضعیف می کند، حجم قهوه ی بیشتری به شما می دهد، اما با طعم اسپرسو.نوشیدنی که در ابتدا بین سربازان آمریکایی بعد از جنگ جهانی دوم رایج شد. این گونه که آن ها برای رقیق تر کردن و البته افزایش حجم قهوه شان، آب داغ به آن اضافه می کردند و سپس آن را می نوشیدند.

18.قهوه ترک در منوی کافی شاپ

قهوهٔ ترک(قهوه یونانی)شیوه‌ای برای سرو قهوه است. دانه‌های برشته‌شده و سپس کاملاً پودر شدهٔ قهوه در قهوه‌جوشی به نام جذوه جوشانده و در فنجان سرو می‌شوند. دانه‌های پودر شدهٔ قهوه در فنجان می‌توانند ته‌نشین شوند و برای طعم دادن به قهوه از شکر استفاده می‌شود. این شیوهٔ سرو قهوه در خاورمیانه، شمال آفریقا، قفقاز و بالکان دیده می‌شود.

19.هات چاکلت در منوی کافی شاپ

هات چاکلت یا شکلات داغ، نوشیدنی با کلاس و پر طرفداری است که روش اصلی طرز تهیه هات چاکلت ، تهیه آن با شکر می باشد که می توان از عسل یا شکر قهوه ای نیز استفاده کرد اما طعم آن کمی تغییر خواهد کرد. مردم اروپا هات چاکلت یا شکلات داغ را با نان هایی به نام کراسان که حلزونی چند لایه می باشد، سرو می کنند.