شاید در نگاه اول و اگر تا حالا لازانیا را تست نکرده باشید، این طور تصور کنید که باید طعمی مشابه ماکارونی داشته باشد. البته مواد اولیه موجود در تهیه لازانیا خیلی مشابه با مواد اولیه ماکارونی و پاستا است اما در کارخانه طی فرایند تولیدی متفاوتی تهیه می شود. برای طبخ لازانیا هم باید از ادویه مخصوص لازانیا و همین طور سس سفید بشامل استفاده کنید که این ترکیب معجزه آسا طعمی کاملا متفاوت به این غذای خوشمزه می دهد. لازانیا را می توانید به سلیقه خودتان و با انواع و اقسام مواد میانی تهیه کنید. از لازانیای کاملا گیاهی گرفته تا لازانیای میگو و گوشت و مرغ. ما در این مقاله یکی از دستورهای رایج و محبوب لازانیا را برایتان تهیه کرده ایم و می توانید آن را بر روی گاز تهیه کنید.

مواد لازم برای ۴ نفر


لازانیا    ۱ بسته
گوشت چرخ کرده    ۲۵۰ گرم
قارچ    ۷ عدد
پیاز    ۱ عدد
فلفل دلمه ای    ۱ عدد
پنیر پیتزای رنده شده    ۲۵۰ گرم
رب گوجه فرنگی    ۲ قاشق غذاخوری
آرد سفید    ۱ و نیم قاشق غذا خوری
کره    ۳۰ گرم
شیر گرم    ۱ و نیم لیوان
سیب زمینی ورقه شده    به اندازه کف ظرف
ادویه مخصوص لازانیا    به میزان لازم
نمک و فلفل سیاه    به میزان لازم
زردچوبه و روغن    به میزان لازم

طرز تهیه لازانیا


مرحله اول


برای تهیه لازانیای خوشمزه و مخصوص به روش ایرانی در ابتدا باید کمی قارچ سرخ کنید. حتما از قارچ های تازه و سفت استفاده کنید. بهتر است از قارچ های بسته بندی و تمیزتر استفاده کنید و هرگز قارچ را با آب زیاد نشویید.

مرحله دوم


بهتر است آن را با پارچه نمدار پاک کنید. در ادامه قارچ ها را به شکل ورقه ای خرد کرده و سپس روی حرارت بالا کمی تفت دهید تا آب نیندازد. می توانید از کمی نمک برای طعم دار شدن استفاده کنید. پیازها را شسته و پوست بگیرید.


مرحله سوم


بهتر است پیازها را با رنده درشت رنده کرده یا با چاقو ریز خرد کنید. سپس بر روی حرارت کمی تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود. بعد از آن گوشت چرخ کرده کم چربی را به تابه اضافه کرده و همراه با پیاز کمی تفت دهید تا رنگ آن عوض شود.

مرحله چهارم


در آخر فلفل دلمه ای های خرد شده را به آن اضافه کنید. نکته مهم این است که باید پیاز خیلی خرد شود. به هیچ وجه نباید پیاز در لازانیا مشخص باشد. حالا قارچ هایی که از قبل تفت داده اید را به همراه نمک و فلفل و کمی ادویه لازانیا به مخلوط گوشت و پیاز و فلفل دلمه ای اضافه کنید.


مرحله پنجم


در نظر داشته باشید که مواد میانی لازانیا نباید خیلی چرب باشد. تمام تلاش خود را بکنید تا با کمترین روغن مواد را تهیه کنید. اگر مواد بیش از حد چرب باشد بعد از پخت دور ظرف شما خیلی چرب می شود و شکل غذا را بهم می ریزد.

 

مرحله ششم


در صورت تمایل می توانید از کمی رب گوجه فرنگی هم برای طعم دار کردن این مواد استفاده کنید. به هیچ وجه نباید رب گوجه فرنگی زیادی در مواد لازانیا بریزید تا حالت سس ماکارونی داشته باشد. لازانیا باید با سس خودش طعم دار شود.

مرحله هفتم


کافی است دو قاشق سرخالی رب گوجه فرنگی را با کمی آب رقیق کنید و به مواد درون تابه بیافزایید. حالا که مواد میانی لازانیا را آماده کرده اید می توانید با خیال راحت به سراغ پختن ورقه های لازانیا بروید. از قبل در یک قابلمه بزرگ آب کافی را به جوش بیاورید.


مرحله هشتم


سپس ۲ الی ۳ قاشق روغن و کمی نمک به آب اضافه کنید. ورقه های لازانیا را با دقت و به آرامی و تک تک داخل آب جوش قرار دهید تا به مدت زمانی که بر روی بسته اش درج شده بپزد. معمولا زمانی بین ۸ تا ۱۰ دقیقه برای پخت لازانیا و نرم شدن آن کافی است.


مرحله نهم


به کمک یک قاشق چوبی به آرامی ورقه های لازانیا را تکان دهید تا به هم نچسبد. اگر می خواهید لازانیای شما زرد تر باشد می توانید به آب در حال جوش کمی زردچوبه هم اضافه کنید. در این فاصله میتوانید سس سفید معروف بشامل را آماده کنید.


مرحله دهم


برای این کار باید کره را داخل یک قابلمه کوچک داغ کنید و آرد سفید را کم کم به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا با هم یکدست شوند. در تمام مدت باید این کار را روی حرارت متوسط رو به پایین انجام دهید. سپس شیر را به مواد اضافه کنید.

 

مرحله یازدهم


سپس کمی نمک و فلفل هم داخل آن بریزید تا شیر غلیظ شود و قوامش مثل سس سفید مایونز شود. خیلی نباید سس را غلیظ درست کنید. لازانیا های پخته شده را از آب خارج کنید و حتما با آب سرد آبکش کنید تا بهم نچسبند و در حین پخت خمیر نشوند.


مرحله دوازدهم


بهتر است بعد از آبکشی به آرامی ورقه های لازانیا را روی حوله کاغذی قرار دهید تا آب اضافی آن کاملا گرفته شود. در کف ظرف یا تابه ی مورد نظر که میخواهید لازانیا را بچینید کمی روغن بریزید و تمام کف ظرف را با سیب زمینی حلقه ای شده پر کنید.


مرحله سیزدهم


بعد یک لایه از ورقه های لازانیا را روی سیب زمینی ها بچینید و مواد میانی لازانیا را روی ورقه ها بریزید و کمی هم پنیر پیتزای رنده شده روی آن بریزید. نحوه چیدمان ورقه ها باید حصیری باشد یعنی اگر بار اول افقی چیدید برای لایه دوم عمومی بچینید


مرحله چهاردهم


این کار باعث می شود که مواد لازانیا بیرون نریزد. تا چند مرحله این لایه ها را ادامه دهید و در لایه آخر ورقه های لازانیا را بریزید و روی آن را با سس سفید پر کنید تا پس از پخت سطح لازانیا خشک نشود و با پنیر پیتزای خرد شده تمام سطح لازانیا را بپوشانید.


مرحله پانزدهم


ظرف را روی حرارت ملایم قرار بدهید تا به مدت نیم ساعت لازانیا بپزد. هیچ وقت بلافاصله بعد از آماده شدن لازانیا را سرو نکنید. باید به مدت ۱۰ دقیقه اجازه دهید تا حرارت آن بیفتد و سپس لازانیا را به اندازه دلخواه برش بدهید.


مرحله شانزدهم


در غیر این صورت تمام زحمات شما به هدر می رود و لازانیا از هم می پاشد. لازانیا را در ظرف مناسبی سرو کنید و در کنار خانواده نوش جان فرمایید. توجه داشته باشید که در صورت تمایل می توانید علاوه بر پنیر پیتزا از پنیرپارمزان هم استفاده کنید.

 

مرحله هفدم


اگر هم می خواهید لازانیای کم چرب تر و رژیمی تری داشته باشید فقط در آخرین لایه پنیر بریزید. خشک و ترد شدن و یا کمی نرم بودن لازانیا به میزان سس بشامل بستگی دارد. اگر سس کمتر باشد لازانیا تردتر می شود.