مواد لازم ترشی لیته
بادمجان ۲ کیلوگرم
هویج ۷ عدد
فلفل دلمه ای ۱ عدد
سرکه ۱٫۵ لیتر
نمک ۱ قاشق غذاخوری
گلپر ۱ قاشق مرباخوری
ادویه ترشی ۱ قاشق مرباخوری
پودر تخم گشنیز ۱ قاشق مرباخوری
زردچوبه ۱ قاشق سوپخوری
سیر ۲ بوته
فلفل تند ۴ عدد
ترخون خشک ۱ قاشق مرباخوری
مرزه خشک ۱ قاشق مرباخوری
نعناع خشک ½ قاشق مرباخوری
طرز تهیه ترشی لیته مخلوط
مرحله اول
برای تهیه ترشی لیته مخلوط و خوشمزه ابتدا کلاهک بادمجان ها را جدا کرده، سپس آنها را پوست می گیریم. در ادامه هویج را پوست می گیریم و به خوبی می شوییم، سپس به صورت ریز خرد می کنیم.
مرحله دوم
در این مرحله بادمجان را هم به صورت ریز خرد می کنیم و به همراه هویج داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم. در ادامه فلفل سبز و فلفل دلمه ای را تمیز کرده، سپس به صورت ریز خرد کرده و به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله سوم
حالا بوته های سیر را باز می کنیم، و حبه های سیر را به صورت ریز خرد می کنیم، سپس به قابلمه حاوی مواد اضافه می کنیم. در صورت تمایل برای اینکه مواد کاملا یکدست شوند، می توانیم آنها را با هم چرخ کنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله قابلمه حاوی مواد را روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه می دهیم مواد آب بیندازند. در ادامه نمک، گلپر، ادویه ترشی، پودر تخم گشنیز، زردچوبه، ترخون خشک، مرزه خشک، نعناع خشک را اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
پس از اینکه مواد را به خوبی زیرو رو کردیم، سرکه را به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم آب درون قابلمه کشیده شود. توجه داشته باشید که در حین پخت، مواد را باید هر چند لحظه یک بار زیر و رو کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله پس از اینکه آب درون قابلمه کشیده شد، آنرا از روی حرارت کنار می گذاریم و اجازه می دهیم با دمای محیط هماهنگ شود، سپس ترشی را درون ظرف های شیشه ای درب دار می ریزیم و در یخچال قرار می دهیم.
مرحله هفتم
در صورت تمایل اگر دوست داشته باشیم ترشی تند و تیز تر باشد، می توانیم مقداری سرکه درون شیشه ها بریزیم. توجه داشته باشید که چون مواد ترشی پخته اند، می توانیم آنرا پس از یک روز مصرف کنیم.