آش برنج یکی از آش های سنتی استان همدان است. این آش یکی از آش های ساده و در عین حال مقوی و خوشمزه ایست که مصرف آن به بیماران مبتلا به سرماخوردگی توصیه شده است.
مواد لازم
6-8 نفر
1 پیمانه لپه
1 پیمانه عدس
1 و 1/4 پیمانه برنج
130 گرم سبزی آش
1 عدد پیاز خام خرد شده
2 عدد پیاز سرخ شده
مقداری نمک و زردچوبه و فلفل سیاه و فلفل قرمز(اختیاری)
برای نفرات کمتر، از پیمانه کوچیکتر استفاده کنید. مثلا استکان
دستور پخت آش برنج
تهیه و مصرف انواع آش ها و غذاهایی که در فصول سرد به حفظ سلامت کمک کند، از سنت های دیرینه ما ایرانی هاست. آش برنج از جمله آش های محبوب و بسیار خوشمزه همدان است.
هضم ساده، وجود منابع مواد مغذی مختلف و سادگی پخت، آن را به غذایی مناسب تبدیل کرده است.
ابتدا برنج را حدود یک تا دو ساعت زودتر خیس می کنیم(بدون نمک). قلم را هم با کمی نمک جداگانه می پزیم تا خوب پخته شود.
بعد از اینکه قلم خوب پخته شد، آب آن را روی برنج ریخته و می گذاریم چند جوش بزند. پس از آن عدس، گشنیز خرد شده و مقداری نمک اضافه می کنیم و می گذاریم بپزد.
وقتی خوب لعاب دار شد، برای سرو آماده است. سپس آن را در ظرف مورد نظر کشیده و هرکس بسته به ذائقه ی خود می تواند به آن، ماست یا آبغوره اضافه کند تا این آش، بیش از پیش باب طبع شود.
بعد از گذشت تقریبا یک ساعت آش ما آماده است و میتوانید نوش جان کنید.
برای تزیین و خوشمزه تر شدن آش برنج میتوانید از نعنا داغ و سیر داغ و پیاز داغ استفاده کنید تا هم ظاهر آش شما را زیباتر کند هم طعم بهتری به آن بدهد.