مواد لازم دونات


آرد سفید    حدود ۵۰۰ گرم
شیر    ۲۲۵ میلی لیتر
خمیر مایه فوری    ۱ قاشق غذاخوری
نمک    ۱ قاشق چایخوری
شکر    ۲ قاشق غذاخوری
وانیل    ½ قاشق چایخوری
تخم مرغ    ۱ عدد
کره    ۵۰ گرم
بکینگ پودر    ۸ گرم
شکلات تخته ای    ۲۰۰ گرم
روغن مایع    ۲ قاشق غذاخوری


طرز تهیه دونات خانگی


مرحله اول


برای تهیه دونات خانگی ابتدا شیر را تا حدی که دست را نسوزاند گرم می کنیم، سپس شیر را به همراه خمیر مایه فوری در یک کاسه مناسب می ریزیم. در ادامه شیر و خمیر مایه را به خوبی با هم ترکیب می کنیم تا یکدست شوند.

 

مرحله دوم

در این مرحله شکر را به همراه نمک و وانیل به کاسه اضافه می کنیم و کمی ترکیب می کنیم تا مواد یکدست شوند. در ادامه تخم مرغ را به کاسه اضافه می کنیم و کمی هم می زنیم تا تخم مرغ هم با مواد کاملا ترکیب شود.

مرحله سوم

حالا آرد را روی مواد درون کاسه الک می کنیم و با همزن دستی مخلوط می کنیم تا خمیری منسجم و نرم به دست بیاید که به دست نچسبد. توجه داشته باشید که ممکن است آرد کمتری برای این مقدار مواد نیاز باشد.

 

مرحله چهارم

بعضی از آردها آب کمتری جذب می کنند و به همین دلیل باید از اضافه کردن بیش از حد آرد خودداری کنیم، چون این عمل باعث می شود که خمیر دونات خشک و سنگین شود و پس از سرخ شدن به خوبی پف نکند.

مرحله پنجم

پس از اینکه خمیر دیگر به دست یا لیسک نچسبید، می توانیم کره را به آن اضافه کنیم و خمیر را با کره ترکیب می کنیم تا کره به طور کامل به خورد خمیر برود. پس از اینکه کره به خورد خمیر رفت، بکینگ پودر را به خمیر اضافه می کنیم.

 

مرحله ششم

حالا مجددا خمیر را با بکینگ پودر ورز می دهیم تا بکینگ پودر به طور کامل جذب خمیر شود. پس از اینکه بکینگ پودر به خورد خمیر رفت، به مدت ۱۰ دقیقه دیگر خمیر را با دست ورز می دهیم تا کاملا منسجم و یکدست شود.

مرحله هفتم

حالا یک ظرف مناسب را با کمی روغن مایع چرب می کنیم، سپس خمیر را به صورت یک چونه بزرگ در می آوریم و داخل ظرف قرار می دهیم. در ادامه روی خمیر را نیز کمی چرب می کنیم، سپس روی درب کاسه را با سلفون می پوشانیم.

مرحله هشتم

روی سلفون هم یک دستمال ضخیم قرار می دهیم، سپس خمیر را در محبط آشپزخانه به مدت یک ساعت کنار می گذاریم تا به خوبی استراحت کند و حجمش دو برابر شود. پس از گذشت این زمان خمیر را به سطح کار منتقل می کنیم.

مرحله نهم

حالا خمیر را کمی ورز می دهیم تا پف آن گرفته شود، سپس خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم می کنیم و هر قسمت را با وردنه به قطر حدودا یک سانتی متر باز می کنیم. در ادامه خمیر ها را با کاتر مخصوص دونات قالب می زنیم.

مرحله دهم

اگر قالب مخصوص دونات در دسترس نداشتیم از درب یک دبه بزرگ و درب نوشابه استفاده می کنیم. در ادامه یک کاغذ روغنی را به قطعات کوچک برش می زنیم، سپس هر خمیر قالب زده را روی یک تکه کاغذ روغنی قرار می دهیم.

مرحله یازدهم

در این مرحله پس از اینکه تمام خمیر را قالب زدیم، آنرا درون یک سینی می چینیم، سپس مجددا روی خمیرهای قالب زده را با دستمال می پوشانیم و به مدت ۱۵ دقیقه استراحت می دهیم تا حجم خمیرها دو برابر شود.

مرحله دوازدهم

حالا یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و به اندازه ای روغن مخصوص سرخ کردنی اضافه می کنیم که دونات ها هنگام سرخ شدن در روغن شناور باشند. توجه داشته باشید که روغن باید کاملا داغ باشد، ولی حرارت زیر آن باید ملایم باشد.

مرحله سیزدهم

حالا با استفاده از کاغذ روغنی زیر خمیرها، آنها را درون روغن داغ می اندازیم و اجازه می دهیم سرخ شوند. پس از اینکه یک سمت دونات طلایی شد، آنها را بر می گردانیم تا سمت دیگرشان نیز به خوبی سرخ شود.

مرحله چهاردهم

پس از اینکه دونات ها سرخ شدند، آنها را از روغن خارج می کنیم و روی دستمال حوله ای یا توری فلزی قرار می دهیم تا روغن اضافی شان به طور کامل کشیده شود. در ادامه شکلات را داخل یک کاسه مناسب می ریزیم.

مرحله پانزدهم

سپس به روش بن ماری روی حرارت بخار آب قرار می دهیم تا شکلات ذوب شود، سپس روغن مایع را به آن اضافه می کنیم تا رقیق شود. در ادامه شکلات ذوب شده را در قیف کاغذی می ریزیم و به وسلیه آن دونات ها را تزیین می کنیم.