۱۸ مطلب در اسفند ۱۴۰۰ ثبت شده است

نحوه استفاده از اسکراب بدن

اسکراب بدن چیست؟

 

اسکراب بدن، به برداشتن سلول‌های مرده از سطح خارجی پوست گفته می‌شود که یکی از فاکتورهای مهم در زیبایی و شادابی پوست بدن است.

مزایا و فواید اسکراب بدن چیست؟

 

سلول‌های مرده از روی پوست برداشته می‌شود، رنگ پوست صاف و یکدست شده و باعث شفافیت و درخشش بیشتر پوست می‌شود.
باعث روشن شدن پوست و کاهش لک، تیرگی و زبری پوست بدن می‌شود.
باعث افزایش خونرسانی، تحریک کلاژن سازی و جوانسازی پوست بدن می‌شود.
به افزایش جذب کرم‌ها و محصولات زیبایی در لایه‌های عمیق پوست بدن کمک می‌کند.


انواع اسکراب بدن چیست؟

 

در انواع، ژل، کرم، ماسک اسکراب و گوماژ وجود دارد.

تفاوت لایه بردار اسکراب با لایه بردار گوماژ در چیست؟

لایه بردار اسکراب، دارای دانه‌های درشت و زبر است و لایه برداری با آن قوی‌تر است و بی‌توجهی و سهل‌انگاری در انجام و نحوه ماساژ با آن، باعث تحریک و آسیب پوست می‌شود.

لایه بردار گوماژ ( Gommage ) دارای دانه‌های ریز و نرم است و لایه برداری با آن ملایم‌تر انجام می‌شود و باعث تحریک و آسیب پوست نمی‌شود.

 

تفاوت ماسک اسکراب با کرم اسکراب و کرم لایه بردار بدن در چیست؟

 

هر سه مورد لایه بردار هستند، با این تفاوت که:

کرم‌های لایه بردار، به شکل کرم یا پماد است، مانند آلفا هیدروکسی اسید و رتینول که برای برطرف کردن لک، کک و مک، جوش‌های زیرپوستی بکار می‌رود، خاصیت آبرسانی بیشتری نسبت به اسکراب‌ها دارد و باید توسط پزشک تجویز شود.

کرم اسکراب، دارای دانه‌های درشت و برجسته‌ای است که علاوه بر، برداشتن سلول‌های مرده از روی پوست، خونرسانی را در پوست افزایش می‌دهد و باعث روشن شدن و یکدست شدن رنگ پوست می‌شود ولی خاصیت آبرسانی کمتری دارد.

ماسک اسکراب، دارای دانه‌های اسکراب با خاصیت لایه برداری است و معمولا در هنگام پاکسازی پوست و بعد از انجام لایه برداری سطحی، از ماسک اسکراب برای پاکسازی عمقی‌تر پوست استفاده می‌شود و پس از آن باید از ماسک آبرسان برای جلوگیری از خشک شدن پوست استفاده شود.

 

طرز استفاده از اسکراب بدن

ابتدا پوست بدن را ‌با یک شوینده مناسب و آب ولرم بشوئید.
روی پوست مرطوب، اسکراب بدن را بمالید و یا فقط روی نواحی مورد نظری که تمایل به لایه برداری از آن را دارید مانند زانو، آرنج، پاشنه پا و به کمک انگشتان دست به آرامی و بصورت دورانی بمدت چند دقیقه نواحی فوق را ماساژ دهید.
در هنگام اسکراب بدن، بخصوص در نواحی پوست گردن و بالای سینه از انجام ماساژ‌های شدید خودداری کنید زیرا نواحی بین سینه و بالای سینه‌ها ظریف و حساس است و ممکن است به پوست آن نواحی آسیب برساند.
پس از اتمام اسکراب، پوست بدن را با آب ولرم بشوئید تا دانه‌های اسکراب از روی پوست کاملا پاک شود.
اکنون کرم آبرسان مخصوص بدن را بر روی پوست مرطوب بمالید تا از خشک شدن پوست بدن جلوگیری شود.


نکات مهم در مورد اسکراب بدن

 

هرگز از اسکراب بدن برای لایه برداری پوست صورت استفاده نکنید زیرا ترکیبات لایه بردار موجود در اسکراب‌های بدن‌، بسیار درشت و قوی‌تر از اسکراب‌های مخصوص صورت است و به پوست صورت آسیب وارد می‌کند. همچنین از اسکراب‌های مخصوص پوست صورت نباید برای لایه‌ برداری از پوست بدن استفاده شود، زیرا قدرت سایش ذرات موجود در اسکراب صورت برای انجام لایه برداری از پوست بدن کافی نیست.

نکته مهم دیگری که باید در اسکراب پوست مورد توجه قرار گیرد این است که اگر به هر دلیلی قرار است در معرض نور خورشید باشید از اسکراب کردن پوست بدن و صورت خود صرف نظر کنید زیرا باعث آفتاب سوختگی می‌شود.

 

مزایای استفاده از اسکراب و لایه بردار بدن 

کرم اسکراب و لایه بردار بدن تالگو، از مواد طبیعی و مواد معدنی دریایی تولید شده، فاقد مواد شیمیایی است و هیچگونه آسیبی به پوست نمی‌رساند.
لایه بردار بسیار خوبی برای برداشتن سلول‌های مرده و شاخی انواع مختلف پوست‌های چرب، خشک، نرمال و مختلط است.
بدلیل وجود شی‌باتر و سایر مواد مغذی موجود در اسکراب های تالگو، پوست بدن آبرسانی و تغذیه می‌شود.
باعث بازسازی و رفع تیرگی و زبری پوست بدن، زانو، آرنج و پاشنه پا می‌شود، نرمی، لطافت و شفافیت را دوباره به پوست باز می‌گرداند.
لک‌های پراکنده پوست بدن که بدلیل نور خورشید ایجاد شده را بیرنگ کرده و باعث یکنواختی و روشن شدن رنگ پوست می‌شود بطوری که پس از اولین مصرف به وضوح قابل روئیت است.


سوالات متداول در مورد اسکراب بدن

1.چه مکانی برای انجام اسکراب بدن مناسب است؟


حمام، مکان مناسبی برای انجام اسکراب است زیرا بخار حمام، باعث تسهیل لایه برداری و برداشتن سلول‌های مرده پوست می‌شود و نتایج و اثر بخشی بهتری بر روی پوست بدن دارد.

 

2.کدام اسکراب یا کرم لایه بردار برای پوست صورت و بدن من بهتر است؟


انتخاب اسکراب یا کرم لایه بردار صورت و بدن، بستگی به جنس پوست و مشکلات پوستی شما دارد به عنوان مثال:

کرم لایه بردار برای افرادی که دارای مشکلات پوستی هستند بکار می‌رود ولی کرم اسکراب، برای افرادی مناسب است که مشکل پوستی ندارند و هدفشان برداشتن سلول‌های مرده پوست و صاف و یکدست شدن رنگ پوستشان است.

 

3.آیا همزمان از اسکراب و لایه بردار می‌توانیم استفاده کنیم؟


خیر، زیرا باعث تحریک و آسیب پوست می‌شود.

 

4.آیا استفاده از اسکراب و لایه بردار، باعث خشک شدن پوست می‌شود؟


بله، مصرف زیاد لایه بردار و یا اسکراب باعث آزردگی و خشکی پوست می‌شود به همین دلیل باید در استفاده از لایه بردارها دقت شود و بعد از انجام، از کرم آبرسان و مرطوب کننده و یا کرم مغذی مخصوص بدن استفاده شود.

 

5.چه اسکرابی برای بدن بهتر است بخرم؟


اسکراب بدن بهتر است بر اساس جنس پوست خریداری شود.
از مواد طبیعی ساخته شده باشد و فاقد هرگونه اسانس و مواد شیمیایی باشد.
کیفیت و اثربخشی خوبی بر روی پوست داشته باشد و دارای تاریخ تولید و انقضا باشد.


6.چند بار در هفته بهتر است پوست بدن را اسکراب کنیم؟


زمان اسکراب بدن در پوست‌های مختلف متفاوت است به عنوان مثال: اسکراب در پوست‌های خشک، ماهیانه و در پوست‌های چرب بر اساس شدت چربی پوست می‌توان هفته‌ای یک الی دو بار استفاده کرد.

۲۵ اسفند ۰۰ ، ۰۹:۲۷ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مجله نیکان

طرزتهیه خورش کرفس مجلسی

مواد لازم برای ۴ نفر


گوشت خورشتی    ۴۰۰ گرم
ساقه کرفس    ۵۰۰ گرم
برگ کرفس    ۵۰ گرم
جعفری    ۸۰ گرم
نعناع    ۲۰ گرم
پیاز    ۱ عدد متوسط
آبغوره یا آبلیمو    به مقدار کافی
نمک و فلفل سیاه    به مقدار کافی
زردچوبه و روغن    به مقدار کافی

 


طرز تهیه خورش کرفس ساده


مرحله اول


برای تهیه خورش کرفس ساده و خوشمزه ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم. در ادامه قابلمه را روی حرارت قرار داده و پیاز را بدون اضافه کردن روغن تفت می دهیم تا آب آن کشیده شود.

 

مرحله دوم

پس از اینکه آب اضافی پیاز کشیده شد، مقداری روغن اضافه می کنیم و پیاز را به خوبی تفت می دهیم تا سبک و شیشه ای شود. در ادامه مقداری فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کرده و به همراه پیاز دو دقیقه دیگر تفت می دهیم.

مرحله سوم

در همین حین گوشت خورشتی را می شوییم، سپس به صورت قورمه ای خرد می کنیم. توجه داشته باشید که اگر برای تهیه این خورش از گوشت گوسفندی استفاده کنیم، باید قطعات گوشت را بزرگتر خرد کنیم، چون گوشت گوسفندی پس از پخت جمع می شود.

 

مرحله چهارم

در این مرحله گوشت خرد شده را به قابلمه اضافه می کنیم و چند دقیقه تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کرده و کمی سرخ شود. اضافه کردن رب گوجه فرنگی به این خورش متداول نیست، ولی اگر تمایل داشتیم ۱ قاشق رب گوجه فرنگی هم اضافه کنیم.

مرحله پنجم

نکته مهم در مورد رب گوجه فرنگی این است که اگر به خوبی تفت داده نشود، روی طعم و عطر غذا تاثیر منفی می گذارد. به همین دلیل رب گوجه فرنگی را به خوبی تفت می دهیم تا کاملا سرخ شده و خوشرنگ شود.

 

مرحله ششم

حالا ۲ لیوان آب جوش اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا آب شروع به جوشیدن کند. حالا کف های روی سطح آب را با یک قاشق جمع می کنیم و دور می ریزیم. اگر از گوشت گوسفند استفاده می کنید، حتما این کار را انجام دهید.

 

مرحله هفتم

در این مرحله درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم گوشت بپزد. در همین حین برگ کرفس را به همراه نعناع و جعفری به صورت ریز خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن مایع اضافه می کنیم.

مرحله هشتم

حالا سبزی های خرد شده را به تابه اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم تا سرخ شوند. مقدار سرخ کردن سبزی خورش سلیقه ای است، اگر تمایل داشته باشیم خورشت مان رنگ تیره تری داشته باشد، باید سبزی ها را مدت بیشتری سرخ کنیم.

مرحله نهم

پس از اینکه سبزی ها را سرخ کردیم، آنها را از تابه خارج می کنیم، سپس کمی روغن به تابه اضافه می کنیم. در ادامه بند وسط ساقه کرفس را خارج می کنیم، سپس ساقه کرفس را به صورت تکه های یک تا دو سانتی متری خرد می کنیم.

مرحله دهم

در این مرحله ساقه های کرفس را به تابه اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم تا سرخ شوند، سپس از تابه خارج کرده و کنار می گذاریم. پس از گذشت ۱ ساعت از پخت گوشت، نعناع، جعفری و برگ کرفس را به قابلمه اضافه می کنیم.

مرحله یازدهم

حالا مجددا ۳۰ دقیقه دیگر اجازه می دهیم خورش بپزد. پس از گذشت ۳۰ دقیقه ساقه های کرفس را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بماند تا روغن انداخته و به خوبی جا بیفتد.

مرحله دوازدهم

در ۱۰ دقیقه پایانی پخت خورش، مقداری نمک به همراه آب لیمو ترش یا آبغوره به خورش اضافه می کنیم. در پایان پس از اینکه آب خورش کم شد، آنرا درون یک ظرف مناسب می کشیم، سپس به همراه برنج سرو می کنیم.

 

۲۴ اسفند ۰۰ ، ۰۹:۳۸ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مجله نیکان

طرزتهیه تیرامیسو مجلسی

تیرامیسو یکی از دسرهای بین المللی خوشمزه و معروف کشور ایتالیا می باشد که با خامه و بیسکوییت تهیه می شود. این دسر خوشمزه که به عنوان یک دسر بین المللی در سراسر جهان شناخته می شود و یکی از محبوب ترین دسرها در منوی رستوران ها و هتل های بزرگ جهان می باشد. البته تیرامیسو با دستورهای بسیار متنوعی تهیه می شود و به همین دلیل تیرامیسو در کشورهای مختلف با دستورهای منحصربفردی تهیه می شود. در کشور ما هم این دسر بومی سازی شده است و از موادی در تهیه آن استفاده می شود که با ذائقه ما ایرانی ها سازگار باشد.

مواد لازم برای ۴ نفر


قهوه اسپرسو    ۱ فنجان
بیسکوییت لیدی فینگر    ۱ بسته
پودر کاکائو    نصف قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ    ۳ عدد
پنیر ماسکارپونه    ۱۵۰ گرم
خامه    ۲۰۰ گرم
شکر    ۱۰۰ گرم


دستور تهیه تیرامیسو


مرحله اول


ابتدا تخم مرغ ها را یکی یکی می شکنیم و زرده ها را از سفیده ها جدا می کنیم و هر کدام را داخل کاسه هایی مجزا می ریزیم و زرده ها را با همزن برقی خوب می زنیم تا هم دارای حجم شوند و هم به رنگ کرم در بیایند.

 

مرحله دوم

سپس شکر را به آن اضافه می کنیم و هم میزنیم که کاملا شکر در آن حل شود و بعد پنیر ماسکارپونه را اضافه می کنیم و با همزن خوب می زنیم تا مواد یکدست شود.خامه را داخل کاسه ای می ریزیم و خوب هم می زنیم تا حجم دار شود.

مرحله سوم

خامه را باید طوری هم بزنیم که اگر کاسه حاوی خامه را بر گردانیم خامه سر ریز نشود و به طور ثابت در کاسه بماند. سپس خامه فرم گرفته را به دیگر مواد اضافه می کنیم و با لیسک یا قاشق همگی مواد را خوب مخلوط می کنیم.

 

مرحله چهارم

در ادامه سفیده های تخم مرغ را نیز با همزن برقی به حدی می زنیم که کاملا سفید و دارای حجم شود و پف کند و بعد به مواد می افزاییم(شبیه خامه فرم گرفته دارای حجم و سفت شود)و با لیسک همگی مواد را خوب زیر و رو می کنیم تا کاملا مخلوط شوند.

 

مرحله پنجم


قهوه اسپرسو را آماده می کنیم و اجازه می دهیم تا خنک شود(اگر قهوه داغ باشد بیسکویت ها را له می کند)و بعد در ظرفی مانند کاسه بزرگ می ریزیم و بیسکویت های لیدی فینگر را هر چند تا که داخل ظرف قهوه جا می شود(۲ الی ۳ عدد) قرار می دهیم.

 

مرحله ششم

سپس بیسکوییت ها را بر می گردانیم تا کاملا به قهوه آغشته شوند و بعد آن ها را سریع بیرون می آوریم (فقط می خواهیم مرطوب شوند و نباید زمان زیادی داخل قهوه بمانند) و در ظرف پیرکس مستطیلی می چینیم تا کاملا کف پیرکس از بیسکویت پوشیده شود.

 

مرحله هفتم

بعد از مایه ای که آماده کرده ایم نصف آن را کم کم روی بیسکویت ها می ریزیم تا کاملا روی آن ها را بپوشاند و کمی پودر کاکائو روی آن ها الک می کنیم و مجددا لایه دوم را می چینیم و بیسکویت ها را به قهوه اسپرسو آغشته می کنیم.

مرحله هشتم

سپس داخل ظرف می چینیم و روی آن ها را با مایه می پوشانیم و مجددا روی مایه را با پودر کاکائو الک می کنییم و می پوشانیم تا تیرامیسو زیباتر و خوش عطر تر شود و می توایند روی آن را با سلفون بپوشانید و داخل یخچال قرار دهیم تا به مدت حداقل ۶ ساعت استراحت کند.

مرحله نهم

اگر زمان کافی داشته باشید و اجازه بدهید ۲۴ ساعت در یخچال بماند فوق العاده تیرامیسو منسجم تری خواهید داشت هنگامی که برش می خواهید بزنید. تیرامیسو آماده شده را از داخل یخچال بیرون می آوریم و برش می زنیم و در بشقاب قرار می دهیم و نوش جان کنید.

 

۲۳ اسفند ۰۰ ، ۰۹:۳۶ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مجله نیکان

طرزتهیه شیربرنج خوشمزه مجلسی

شیر برنج از غذاهای قدیمی و بسیار خوشمزه ایرانی است که معمولا در مراسم ها و مناسبت های خاص مذهبی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شیر برنج مجلسی در ادامه با سایت نیاکان مگ همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر


برنج نیم دانه ایرانی    ۱ پیمانه
شکر    ۱٫۵ پیمانه
پودر هل    ½ قاشق چایخوری
گلاب    ¼ پیمانه
کره    ۲۰ گرم
خامه صبحانه    ¼ پیمانه
آب    ۴ پیمانه
شیر    ۶ پیمانه

 


طرز تهیه شیر برنج مجلسی


مرحله اول


برای تهیه شیر برنج خوشمزه ابتدا برنج را به خوبی می شوییم، سپس درون یک کاسه مناسب می ریزیم. در ادامه به اندازه ای آب به کاسه اضافه می کنیم که روی برنج ها را بپوشاند، سپس اجازه می دهیم برنج چند ساعت خیس بخورد.

 

مرحله دوم


در این مرحله برنج خیسانده شده را می شوییم و درون یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس آب را اضافه کرده و قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم تا آب شروع به جوشیدن کند. حالا اجازه می دهیم برنج به مدت یک ساعت بپزد.


مرحله سوم


پس از اینکه برنج به خوبی دل باز کرد، شیر را به قابلمه اضافه می کنیم و هر چند لحظه یک بار برنج را هم می زنیم تا ته نگیرد. پس از اینکه برنج به خوبی لعاب انداخت و از هم باز شد، شکر را به قابلمه اضافه می کنیم.

 

مرحله چهارم

پس از اضافه کردن شکر، ۱۰ دقیقه مواد را مخلوط می کنیم، سپس کره را اضافه کرده و با دیگر مواد ترکیب می کنیم. حالا اجازه می دهیم شیر برنج به مدت ۴۵ دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا به خوبی جا بیفتد.

 

مرحله پنجم

در این مرحله پس از گذشت ۴۵ دقیقه پودر هل را به همراه گلاب به قابلمه اضافه می کنیم و مواد را کمی مخلوط می کنیم تا با شیر برنج ترکیب شوند. حالا باید اجازه دهیم شیر برنج جا بیفتد و به غلظت مورد نظرمان برسد.

 

مرحله ششم

پس از اینکه شیر برنج به غلظت مناسب رسید، قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم و خامه را اضافه می کنیم. حالا شیر برنج را ترکیب می کنیم و درون ظرف مناسب می ریزیم، سپس به صورت دلخواه تزیین کرده و سرو می کنیم.

۲۲ اسفند ۰۰ ، ۰۹:۱۴ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مجله نیکان

طرزتهیه مرغ سوخاری رستورانی

مرغ سوخاری علی رغم اینکه جز فست فودها محسوب میشه اما نسبت به سایر فست فودها سالم تر و البته خوشمزه تره. خیلی‌ها فقط طرفدار مرغ سوخاری رستوران‌ها هستن. ولی با این دستور میتونید مرغ سوخاری رو به روش‌ها و طعم‌های مختلفی با همون طعم بیرون در منزل درست کنید و در کنار سبزیجات آبپز یا تنوری سرو کنید.

مواد لازم برای تهیه مرغ سوخاری
ران یا کتف مرغ     ۵ عدد
 تخم مرغ     ۲ عدد
 آرد الک شده    ۱ پیمانه
آرد سوخاری یا پانکو    ۱ پیمانه
نمک     به مقدار لازم
ارگانو (پونه کوهی) یا آویشن و پودر سیر     به میزان دلخواه

 

اگه به مغز پخت شدن و کامل پختن مرغ خیلی حساسید می‌تونید تکه های مرغ رو با یک عدد پیاز و کمی نمک و فلفل سیاه آبپز کنید اما نه در حدی که کاملا بپزه فقط کمی از حالت خامی خارج بشه (حدود یک ربع). بعد از پخت اجازه بدین کاملا خشک و خنک بشن، این مرحله کاملاً قابل حذفه و فقط کسایی که ذائقه حساسی دارن این کار رو انجام بدن.

 

طرز تهیه مرغ سوخاری


۱. تخم مرغ ها رو داخل ظرف با چنگال هم بزنید تا از حالت لختگی در بیاد و کمی نمک و در صورت دلخواه فلفل سیاه و آویشن (برای گرفتن بوی زهم تخم مرغ) بهش اضافه کنید.

 

تکه‌های مرغ رو اول داخل آرد بغلتونید و بعد به تخم مرغ آغشته کنید. در آخر داخل آرد سوخاری بغلتونید طوری که تمام سطح مرغ به آرد سوخاری آغشته بشه. ( اگه دوست داشتید مرغ سوخاری شما اسپایسی باشه مقدار بیشتری فلفل به آرد سوخاری اضافه کنین.)

 

۲. داخل ظرف گود و نسوزی روغن مخصوص سرخ کردن بریزید و اجازه بدید داغ بشه. هر چه مقدار روغن بیشتر و داغ تر باشه مرغ روغن کمتری رو جذب میکنه.

تکه‌های مرغ رو داخل روغن شناور سرخ کنید و بعد روی حوله کاغذی داخل بشقاب قرار بدین تا روغن اضافه اون گرفته بشه.

موقع سرو به دلخواه می‌تونید روی مرغ‌ها ادویه اورگانو (پونه کوهی) یا پودر سیر بپاشید و با انواع سبزیجات و سس‌ها سرو کنید.

طرز تهیه آرد سوخاری خانگی


برای درست کردن آرد سوخاری خانگی میتوانید از انواع نان‌های حجیم مثل نان باگت یا تست و…. استفاده کنید. به یکی از روش های زیر میتونید آرد سوخاری خونگی رو تهیه کنید:

از کناره های نان تست که گاهی دور انداخته میشه استفاده کنید. اجازه دهید کاملا خشک شوند و بعد آنها را پودر کنید.
نان های باگتی که فاسد نشده اما بیات شده و دیگه قابل استفاده نیست رو در فضای آزاد قرار بدید تا کاملا خشک بشن. اونارو داخل غذاساز یا با هر روش دیگه ای که راحتید پودر کنید.
از خمیر داخل نان باگت که معمولا خورده نمیشه و دور انداخته میشه استفاده کنید. خمیر نان باگت رو مدتی در هوای آزاد قرار بدید تا کاملا خشک بشه و ازش به عنوان پودر سوخاری خونگی استفاده کنید.


آماده سازی پودر سوخاری خانگی


پودر نان رو  که به یکی از ۳ روش بالا تهیه کردید داخل یک تابه بریزید و روی حرارت قرار بدید و مدام هم بزنید تا تغییر رنگ بده و به طور یکنواخت طلایی بشه. حرارت رو خاموش کنید و اجازه بدید خنک بشه.
حالا پودر سوخاری شما آمادس و میتونید ادویه های دلخواهتون رو بهش اضافه کنید یا اینکه همینطوری نگهش دارید.
میتونید داخل پودر سوخاری از ادویه هایی مثل زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر سیر، آویشن و نمک هم استفاده کنید.
برای نگهداری پودر سوخاری حتما اون رو در یخچال و در بسته بندی کاملا بسته نگهدارید. میتونید از کیف‌های زیپ دار مخصوص نگهداری مواد غذایی استفاده کنید.
البته راهکارهای بالا برای مواردیه که شما از قبل پیش بینی کرده باشید و بتونید به اندازه کافی آرد سوخاری خانگی تهیه کنید. اگر یک دفعه تصمیم به درست کردن مرغ سوخاری خونگی به هنگام ناهار گرفتید، از آرد سوخاری آماده استفاده کنید. امیدواریم که از این غذا لذت ببرید. نوش جان!

۲۱ اسفند ۰۰ ، ۰۹:۳۴ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مجله نیکان

چندنکته ساده برای گردگیری منزل

چند ترفند ساده برای گردگیری منزل

 

منزل شما هر کجایی که باشد چه در مرکز شهر و چه در حومه‌های شهر گرد و غبار همیشه، همه جا هست.در نگاهی دیگر پیش نیاز تمامی اقدامات لکه بری در نظافت منزل گردگیری ساده و گرفتن خاک از سطوح مختلف است.منزل شما به طور حتم حداقل یک روز در میان نیاز به گردگیری دارد شما می‌توانید با یک گردگیری ساده به زندگیتان روح ببخشید. به یاد داشته باشید این کار به اصطلاح ساده هم برای خود راه و رسم و اصولی دارد.

در حالت کلی وقتی شروع به یک نظافت ساده و انجام مواردی مثل پاک کردن شمع از روی پارچه ، تمیزکاری و پاک کردن ماژیک از روی دیوار گچی و از بین بردن لکه چایی روی دیوار گچی می‌کنید. یا حتی زمانی که برای مواردی مثل چگونه لکه روغن از روی کابینت پاک کنیم؟و در نهایت اینکه چگونه رنگ اسپری را پاک کنیم؟ یا وسایل چوبی سفید را چگونه تمیز کنیم؟دچار ابهام هستید، گردگیری را باید عنصر اصلی همه این تمیزکاری‌ها بدانید.

موارد رایج تمیزکاری منزل همراه با گردگیری

تمیزکاری سطوح در هر حالتی از مهم ترین و ضروری ترین بخش‌های نظافت منزل و اینکه برای تمیز کردن خانه از کجا شروع کنیم؟ است. خواه منظور و هدف انواع کفپوش باشد یا لوازم کاربردی آشپزخانه در واقع هر کدام با چالش خاص خود همراه است. روند تمیزکاری تمامی موارد معرفی شده در این بخش تا حدودی با گردگیری آغاز می‌شود. 

پاک کردن و از بین بردن بوی بد فرش
لکه بری و پاک کردن شمع از روی پارچه و دیگر سطوح
گردگیری لوستر و تمیز کردن لوستر برنجی نصب شده در سقف و دیوار 
 رفع آلودگی، تمیز کردن سینی فر و چربی زدایی و تمیز کردن اجاق گاز لعابی
 نحوه از بین بردن لکه سیاه روی استیل و شروع  از بین بردن رسوب ضخیم کتری
کاربرد اسپری پاک کننده دیوار،بهترین لکه بر قوی شیشه و بهترین ترفندها برای شستشوی کاغذ دیواری
مراحل تمیز کردن سرامیک اشپزخانه با انواع تی و پاک کننده‌های مناسب
روش‌های کاربردی برای سفید کردن نقره و عناصر دکوراتیو مشابه آن
توجه به نحوه شستن کاور پلاستیکی وسایل برقی و کاربرد  اسپری سفید کننده وسایل برقی
رفع آلودگی کف و لوازم سرویس بهداشتی با پاک کننده قوی سنگ توالت 
پس از بررسی موارد معرفی شده در ادامه با معرفی  آیتم‌های اصلی گردگیری وسایل منزل بصورت ساده و کلی با شما همراه خواهیم بود.

شروع برنامه گردگیری منزل چگونه است؟

برنامه گردگیری را می‌توانید با چند ترفند ساده گردگیری منزل شروع کنید از یکی دو هفته مانده به اسفند ماه تدارکات و غرغرهای اعضای خانواده یکی یکی به گوش می‌رسد ما ترفندها و روش‌هایی برایتان جمع آوری کرده‌ایم که به شما کمک می‌کند تا با یک نوع متفاوت از خانه تکانی سریع و بی‌دردسر به استقبال بهار و جشن و شادی سال نو بروید.

 

چند نکته اساسی که باید قبل از شروع گردگیری بدانید

قبل از هر چیز راه‌های ورود گرد و خاک به منزل را پیدا کنید

اصلی ترین راه ورود گرد و خاک به طور حتم درزهای در و پنجره‌ها هستند یادتان باشد حتما این درز‌ها را بگیرید تا از ورود گرد و خاک، به فضای خانه جلوگیری کنید.

دومین راه ورود گرد و خاک دریچه‌های کولر می‌باشد که شما می‌توانید با چسباندن یک کاغذ یا مقوا جلوی دریچه مانع ورود گرد و خاک به خانه وخارج شدن گرما شوید.

به نظر شما بهترین پارچه برای گردگیری کدام است؟

بهتر است از پارچه‌هایی که خاصیت الکتریسیته دارند استفاده کنیم چون این پارچه‌ها گرد و خاک را به خود جذب می‌کنند و مثل پارچه‌های دیگر دوباره گرد و خاک را بلند نمی‌کنند. این نکته را در نظر داشته باشید که پارچه‌هایی که مرطوب هستند همیشه بهتر عمل می‌کنند اما نه برای سطوحی مثل چوب (برای سطح چوبی بهتر است از پارچه‌های گردگیری میکروفیبری استفاده کرد).

کافی است خلاقیت در خانه تکانی خودتان را نشان دهید و از گزینه‌هایی مثل پیراهن مردانه یا لباس‌های پنبه‌ای نوزادتان استفاده کنید.

گردگیری یا جارو کردن! اولویت شما کدام است؟

 

اما چند ترفند ساده برای گردگیری منزل:

چند ایده برای گردگیری دیوارها

اگر دیوار خانه شما همانند اکثر خانه‌ها خاصیت شستشو دارد و از رنگ روغن یا کاغذ دیواری قابل شستشو استفاده شده است برای گرد گیری کردن می‌توانید از خلاقیت در خانه تکانی استفاده کنید و با ترکیب کردن آب ولرم و مایع تمیز کننده دیوارها را براق کنید. اما به خاطر داشته باشید حداقل ده دقیقه قبل از گردگیری باید موادی که آماده کرده‌اید را بر روی دیوار اسپری نمایید.

یک ترفند متفاوت برای پاک کردن میزهای چوبی و شیشه‌ای:

قبل از هر کاری گرد و غبار سطح میز را با پارچه خشک به خوبی پاک کنید برای براق کردن میزهای شیشه‌ای از یک دستمال میکروفایبر خشک و یک دستمال میکروفایبر نم دار استفاده کنید. اما اگر میز شما چوبی است بعد از پاک کردن گرد و غبار بهتر است از پاک کننده‌های چند منظوره استفاده کنید و بعد با یک دستمال خشک و تمیز سطح میز را تمیز و براق نمایید.

ایده‌های جدید برای تمیز کردن کابینت‌ها

کابینت‌ها به دلیل وجود ظروف در آن‌ها از حساسیت بیشتری برخوردارند بنابراین قبل از گردگیری ابتدا تمام ظروف را از کابینت‌ها خارج نموده و بعد از اتمام کار ظروف را مرتب و منظم سرجایشان قرار دهید. اما به خاطر داشته باشید اگر از کابینت‌هایی که دارای درزگیر می‌باشند استفاده کنید راه گرد و خاک را در همان ابتدای کار می‌گیرید.

مواردی که بیشترین گرد و غبار را به خود می‌گیرند

سیستم‌های الکترونیکی که بیشترین استفاده را دارند از جمله: تلوزیون، لپ تاپ و ... که به شما توصیه می‌کنیم قبل از گردگیری این موارد حتما سیستم خود را خاموش کنید و سپس با استفاده از یک دستمال خشک سطح آن‌ها را پاک کنید بعد با کمک دستمال مرطوب و تمیز کننده مخصوص سطوح را به آرامی تمیز کنید.

فقط یک قدم مانده تا پایان کار گردگیری منزل تان

چند ترفند ساده برای گردگیری پنجره / آینه و لوستر

مثل همیشه ابتدا با یک دستمال خشک تمام سطوح را از گرد و خاک پاک کنید و سپس با یک دستمال مرطوب و پاک کننده مخصوص به جنگ لکه‌ها بروید و تغییر را ببینید و حس کنید.

اما سخت ترین و ظریف ترین قسمت گردگیری منزل لوسترها می‌باشد پیچیدگی‌ها و ریزکاری‌هایی که در لوستر‌ها وجود دارد زمان زیادی را طلب می‌کند بهترین ابزار برای پاک کردن لوستر، دستمال مرطوب می‌باشد.

 

این اشتباهات را در گردگیری منزل تان مرتکب نشوید

در بخش بالا چند ترفند خانه داری را به شما آموزش دادیم. دوست عزیز این بهترین و آسان ترین برنامه گردگیری منزل شما بود اما چند نکته اساسی وجود دارد که کدبانوهای عزیز ممکن است در حین کار مرتکب شوند نگران نباشید ما همیشه هوایتان را داریم.

گردگیری سریع

گردگیری باید به آرامی انجام شود اگر گردگیری به سرعت انجام شود دوباره گرد و غبار در هوا معلق می‌شود و مجددا بر روی وسایل منزل می‌نشیند.

استفاده از یک دستمال تا آخر

برای هر سطح بهتر است از یک دستمال استفاده شود زیرا کثیفی‌ها بر روی آن می‌ماند و به سطح بعدی منتقل می‌شود.

مسمومیت ناشی از مواد شیمیایی

محصولات شیمیایی موجود در بازار باعث سرعت بخشیدن در کار و افزایش سرعت و کیفیت در تمیز شدن وسایل شما دارد. به شرط آنکه تمام موارد ایمنی نوشته شده بر روی آن‌ها را رعایت نمایید و در هنگام استفاده از آن‌ها حتما از دستکش و ماسک استفاده نمایید رعایت این نکته بیشتر از همه توصیه می‌شود.

به یاد داشته باشید بعد از هر بار استفاده از مواد شیمیایی درب آن‌ها را محکم ببندید ممکن است به خاطر اینکه حواس شما به تمیز کردن منزل است، کودک دلبندتان محتویات داخل آن را بخورد؛ برای همین توصیه می‌شود که هم درب آن را محکم ببنید و هم اینکه در مکان دور از دسترس کودکان قرار دهید.

 

کلام آخر از چند ترفند ساده برای گردگیری منزل

خدمت از چند ترفند ساده برای گردگیری منزل را به شما آموزش داد اما اگر شما وقت کافی برای انجام امور گردگیری منزل را ندارید، خدمت از ما مشتاقانه مثل همیشه برای انجام کارهای سخت نظافت منزل در کنار شماست و با چند ترفند ساده برای گردگیری منزل شما خانه نو و زیبا را به شما ارائه می‌نماید.🦋

 

۱۸ اسفند ۰۰ ، ۰۹:۲۱ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مجله نیکان

طرز تهیه شیرین پلو خوشمزه رستورانی

شیرین پلو یکی از انواع غذاهای پلویی قدیمی و پرطرفدار ایرانی است که در شهرهای مختلف کشور با دستورهای متنوعی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شیرین پلو در ادامه با سایت نیکان مگ همراه باشید.

مواد لازم برای ۳ نفر


سینه مرغ    ۲۰۰ گرم
برنج    ۳ پیمانه
پیاز    ۳ عدد
 پرتقال    ۱ عدد
خلال پسته و بادام    ۴ قاشق غذاخوری
زرشک    ۴ قاشق غذاخوری
هویج    ۳ عدد
گلاب    ⅓ پیمانه
کره    به مقدار کافی
زعفران دم کرده    به مقدار کافی
شکر    ۶ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه , زردچوبه    به مقدار کافی


طرز تهیه شیرین پلو


مرحله اول


برای تهیه شیرین پلو خوشمزه ابتدا یک کاسه مناسب انتخاب می کنیم، سپس برنج را به همراه ۱ قاشق چایخوری نمک درون کاسه می ریزیم و به اندازه ۲ بند انگشت روی برنج آب می ریزیم، سپس اجازه می دهیم برنج به مدت ۳ ساعت خیس بخورد.

مرحله دوم

در این مرحله خلال پسته و خلال بادام را درون یک کاسه می ریزیم، سپس مقداری گلاب روی آن ها اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خلال پسته و بادام به مدت ۲ ساعت خیس بخورد. در ادامه یک قابلمه مناسب انتخاب می کنیم.

مرحله سوم

حالا سینه مرغ را درون قابلمه قرار می دهیم. در ادامه پوست پیاز را جدا می کنیم، سپس پیاز را به ۴ قسمت تقسیم می کنیم و به قابلمه حاوی سینه مرغ اضافه می کنیم. نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به سینه مرغ اضافه می کنیم.

 

مرحله چهارم

در این مرحله به اندازه ای که روی سینه مرغ را بگیرد آب می ریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می دهیم و اجازه می دهیم سینه مرغ به مدت ۱ ساعت بپزد. در ادامه پرتقال را می شوییم، سپس پوست آن را جدا می کنیم.

 

مرحله پنجم

حالا پوست پرتقال را صورت خلالی نازک خرد می کنیم. در ادامه یک قابلمه را تا نیمه پر از آب می کنیم، سپس روی حرارت قرار می دهیم و پوست پرتقال ها را به قابلمه اضافه می کنیم، سپس اجازه می دهیم آب به نقطه جوش برسد.

مرحله ششم

در این مرحله پوست پرتقال ها را درون آبکش می ریزیم تا آب اضافی اش خارج شود و این کار را ۴ مرتبه انجام می دهیم تا تلخی پوست پرتقال ها به طور کامل گرفته شود. در ادامه هویج را می شوییم، سپس پوست آن را با پوست کن جدا می کنیم.

 

مرحله هفتم

حالا هویج را به صورت خلالی نازک خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم و خلال های هویج را به همراه نیمی از زعفران دم کرده و کمی کره درون تابه اضافه می کنیم، سپس تفت می دهیم تا هویج سرخ شود.

مرحله هشتم

در این مرحله هویج سرخ شده را از تابه خارج می کنیم. در ادامه یک تابه مناسب جداگانه انتخاب می کنیم، سپس روی حرارت ملایم قرار می دهیم و کره را به تابه اضافه می کنیم، سپس اجازه می دهیم کره به طور کامل ذوب شود.

مرحله نهم

حالا زرشک را به همراه شکر به تابه اضافه می کنیم و خیلی کم تفت می دهیم، سپس از روی حرارت بر می داریم. حالا خلال های پرتقال را به همراه مابقی شکر درون تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا خلال های پرتقال کاملا سرخ شود.

 

مرحله دهم

در این مرحله خلال های پسته و بادام را که در گلاب خیس کردیم را درون یک تابه می ریزیم و با کمی کره تفت می دهیم. در ادامه مرغ را درون آبکش قرار می دهیم تا آب اضافی اش خارج شود، سپس به صورت مکعبی درشت خرد می کنیم.

مرحله یازدهم

در این مرحله یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم، سپس روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب شروع به جوشیدن کند. در ادامه برنج را به قابلمه اضافه کرده و اجازه می دهیم به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه بجوشد تا پخت اولیه برنج انجام شود.

مرحله دوازدهم

حالا برنج را آبکشی می کنیم، سپس یک قابلمه مناسب انتخاب می کنیم و یک تکه نان کف قابلمه به عنوان ته دیگ قرار می دهیم. در ادامه ابتدا مقداری از برنج آبکش شده را اضافه می کنیم، سپس مقداری زعفران دم کرده روی آن می ریزیم.

 

مرحله سیزدهم

در این مرحله هویج سرخ شده و گوشت مرغ را روی برنج می ریزیم، سپس مجددا برنج روی مواد می ریزیم و به همین ترتیب ادامه می دهیم تا مواد تمام شود. در ادامه یک شعله پخش کن روی حرارت قرار می دهیم.

مرحله چهاردهم

در این مرحله روی درب قابلمه را با دم کنی می پوشانیم و درب قابلمه را می بندیم، سپس قابلمه را روی شعله پخش کن قرار می دهیم. در ادامه اجازه می دهیم برنج به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه روی حرارت بماند تا دم بکشد و بپزد.

 

مرحله پانزدهم

در نهایت پس از گذشت این زمان شیرین پلو را درون قابلمه مخلوط می کنیم تا یکدست شود، سپس درون ظرف مورد نظر می کشیم. در پایان غذا را با خلال پسته، خلال بادام و زرشک تزیین کرده و سرو می کنیم. نوش جان.🦋

۱۷ اسفند ۰۰ ، ۰۹:۲۷ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مجله نیکان

طرزتهیه میگوپلو بوشهری

میگو پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که با دستورهای بسیار متنوعی تهیه می شود. این غذای خوشمزه یکی از معورف ترین غذاهای استان های جنوبی کشورمان است و بهترین میگو پلو در جنوب کشور متعلق به استان بوشهر می باشد. میگو پلو را اگر به صورت پلو مخلوط درست کنیم خوشمزه تر است، ولی اگر بخواهیم آنرا به صورت مجلسی تر درست کنیم، بهتر است برنج را به صورت جداگانه و میگوها را نیز به صورت جداگانه درست کنیم و در آخر برنج را با زعفران و زرشک ترکیب می کنیم، سپس میگو را روی برنج می ریزیم و سرو می کنیم.

 

مواد لازم برای ۲ نفر


میگو    ۲۰۰ گرم
برنج    ۲ پیمانه
پیاز    ۱ عدد بزرگ
زعفران دم کره    ۴ قاشق غذاخوری
پود سیر    ½ قاشق چایخوری
ادویه ماهی    ½ قاشق چایخوری
پاپریکا    ½ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه    به اندازه کافی


طرز تهیه میگو پلو


مرحله اول


ابتدا باید میگوها را تمیز کنیم و رگ سیاه پشت میگوها را خارج کنیم. پس از شستشوی میگوها آنها را داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و پاپریکا را به همراه ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده، ادویه ماهی، پودر سیر و مقدار نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم.

 

مرحله دوم


مواد را به آرامی روی گوشت میگوها ماساژ می دهیم تا ادویه ها به تمام نقاط گوشت میگوها برسد، حالا روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت ۱ الی ۲ ساعت در یخچال قرار می دهیم تا میگوها طعم دار شوند و بوی زهم شان گرفته شود.

 

مرحله سوم



پس از گذشت یک ساعت میگوها را از یخچال خارج می کنیم، در ادامه پیاز را به صورت خلالی درشت خرد می کنیم و به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب تفت می دهیم تا پیاز طلایی شود، سپس ۱ قاشق غذاخوری زعفران به پیاز اضافه می کنیم.

 

مرحله چهارم

حالا یکی دو دقیقه دیگر پیازها را تفت می دهیم تا با زعفران یکدست شوند. در ادامه پیاز را از تابه خارج می کنیم و کمی روغن اضافه می کنیم، سپس میگوها را به تابه اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا میگوها سرخ شوند.

 

مرحله پنجم

در ادامه باقیمانده زعفران دم کرده را به همراه پیاز سرخ شده به میگوها اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا با هم یکدست شوند، سپس در صورت تمایل کمی زرشک هم اضافه می کنیم و تفت کمی می دهیم و تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم.

 

مرحله ششم

برنج را می توانیم به سلیقه خود به صورت ساده یا با شوید خشک تهیه کنیم. برنج را می خیسانیم سپس یک قابلمه آب روی حرارت قرار می دهیم تا آب جوش بیاید سپس کمی نمک به آب جوش اضافه می کنیم و در ادامه برنج خیسانده شده را به قابلمه اضافه می کنیم.

 

مرحله هفتم

زمانی که دانه های برنج نرم شدند و مغزشان کمی گیر داشت برنج را آبکشی می کنیم. حالا داخل یک قابلمه مناسب کمی روغن می ریزیم و به سلیقه خود از نان لواش یا سیب زمینی ورقه شده برای ته دیگ برنج استفاده می کنیم.

 

 

مرحله هشتم

حالا برنج را به آرامی روی ته دیگ می ریزیم و روی درب قابلمه دم کنی قرار می دهیم تا برنج حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. پس از اینکه برنج دم کشید آنرا داخل دیس می ریزیم و میگوهای سرخ شده را روی برنج قرار می دهیم و سرو می کنیم.

مرحله نهم


توجه داشته باشید که در صورت تمایل می توانیم میگو پلو را مانند غذاهایی مثل لوبیا پلو یا عدس پلوبه صورت مخلوط نیز درست کنیم. به این صورت که میگوهای سرخ شده را به صورت لایه به لابه داخل برنج آبکش قرار می دهیم.

 

مرحله دهم

البته اگر می خواهید میگو پلوی شما مجلسی تر باشد بهتر است میگوها را به صورت جدا به برنج اضافه کنید، چون درست کردن میگو پلو به صورت مخلوط باعث می شود که ظاهر غذا خیلی جذابیت نداشته باشد و نتوانید آنرا به خوبی تزیین کنید.

۱۶ اسفند ۰۰ ، ۰۹:۳۶ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مجله نیکان

طرزتهیه شیرینی کشمشی نرم و خوشمزه خانگی

شیرینی کشمشی یکی از انواع شیرینی های ایرانی بسیار پرطرفدار و خوشمزه است که به دو صورت نرم و خشک تهیه می شود. شیرینی کشمشی را هم مانند کیک یزدی می توان یک شیرینی مناسبتی برای ایام عزاداری و برخی جشن های مناسبتی و نوروز دانست.
با مقدار موادی که در این دستور شیرینی پزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر شیرینی کشمشی تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری شیرینی کشمشی تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. 

 

مواد لازم برای ۴ نفر


مواد لازم شیرینی کشمشی
آرد ۲۵۰ گرم ( ۲ پیمانه )
کره ۱۸۸ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
پودر قند ۱۸۰ گرم ( ۱/۳ پیمانه + ۳ ق غذا خوری)
کشمش پلویی ۱۲۰ گرم ( ۲/۳ پیمانه)
اسانس وانیل ¼ قاشق چایخوری

دستور پخت

مرحله اول: مخلوط کردن کره و پودر قند


برای تهیه شیرینی کشمشی خانگی ابتدا کره را از یخچال بیرون می آوریم تا با دمای محیط نرم شود.سپس کره را در یک کاسه بزرگ می ریزیم و پودر قند و اسانس وانیل را به آن می افزاییم و با همزن خوب هم می زنیم.


مرحله دوم: تهیه مایه شیرینی کشمشی


تا مخلوط یکدست و کرم رنگی بدست بیاوریم. بعد تخم مرغ را به مایه اضافه می کنیم و مجددا با همزن خوب می زنیم تا تخم مرغ با مایه یکدست شود و آرد را کم کم می افزاییم و مخلوط می کنیم تا تمام آرد را در مایه بریزیم و با هم مخلوط کنید.


مرحله سوم: افزودن کشمش


سینی فر را بیرون می آوریم  و فر را روشن می کنیم و روی ۱۶۰ درجه سانتی گراد قرار می دهیم تا گرم شود. سپس کشمش را اضافه می کنیم(اگر کشمش شما بسته بندی است که نیاز به تمیز کردن ندارد و آماده مصرف است
اما اگر از کشمش محلی استفاده می کنید آن ها را پاک می کنیم و حداقل ۳۰ دقیقه در آب می خیسانیم تا نرم و تمیز شود و بعد آبکش می کنیم و مصرف می کنیم)و سعی می کنیم کشمش به همه جای مایه نفوذ داشته باشد.


مرحله چهارم: ریختن شیرینی کشمشی در سینی


در ادامه مجددا مواد را مخلوط می کنیم تا منسجم شوند. کف سینی فر را کاغذ روغنی می اندازیم و مایه شیرینی را در قیف می ریزیم و به اندازه یک گردو از مایه روی کاغذ روغنی می ریزیم و با فاصله مجددا مایه شیرینی می ریزیم(چون مایه پس از پخت پهن می شود و نیاز به جا دارد).


مرحله پنجم: پخت شیرینی کشمشی


سپس تا جایی که سینی جا دارد از مایه شیرینی روی کاغذ روغنی می ریزیم و سینی را در فر قرار می دهیم تا به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بعد شیرینی ها پخته شوند. برای اینکه مطمئن شویم که شیرینی ها پخته شده اند
یا نه لبه های شیرینی ها را نگاه می کنیم اگر طلایی شده بودند شیرینی ها آماده شده اند و سینی را از فر بیرون می آوریم و صبر می کنیم تا شیرینی کشمشی ها کمی خنک شوند و بعد از روی کاغذ روغنی آرام جدا می کنیم و در ظرف می چینیم. نوش جان

۱۵ اسفند ۰۰ ، ۱۰:۰۱ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مجله نیکان

طرز تهیه مربای گل محمدی با گل تازه

مواد لازم طرز تهیه مربای گل محمدی با گل تازه

گلبرگ گل محمدی بدون شاخ و برگ: ۵۰۰ گرم
شکر: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آب: ۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
جوهر لیمو: ۱ قاشق چایخوری
هل: ۲ عدد
 

 

مراحل طرز تهیه مربای گل سرخ

با مراحل طرز تهیه گل محمدی با گل تازه همراه ما باشید.

 

مرحله اول؛ جوشاندن گلبرگ ها در مربای گل سرخ

برای درست کردن مربا گل محمدی یا گل سرخ تازه باید مراحلی مثل طرز تهیه شربت گل محمدی تازه را طی کنید. برای این کار گلبرگ‌های تمیز شده را بشورید. یک یا دو بار در آبجوش چند دقیقه بجوشانید تا تلخی آن گرفته شود. سپس گلبرگ‌ها را آبکش کنید تا کاملا خشک شوند (برای اینکه مربا کپک نزند).

 

 

مرحله دوم؛ آماده کردن شهد مربا

در یک قابلمه ترجیحا لعابی (برای اینکه یک مربای شفاف و براق داشته باشید) آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی شعله متوسط گاز بگذارید تا شکر کاملا در آب حل شود و البته ترکیب آب و شکر قوام پیدا کند. در اواسط غلیظ شدن شهد مربا، هل را هم اضافه کنید.

 

 

مرحله سوم؛ اضافه کردن گلبرگ های گل محمدی به شهد مربا

وقتی ترکیب آب و شکر مقداری قوام پیدا کرد گلبرگ‌ها را اضافه کنید. ۲۰ دقیقه زمان بدهید تا گلبرگ‌ها در آب و شکر بجوشند. در ۵ دقیقه پایانی جوهر لیمو را اضافه کنید (حتما جوهر لیمو را اضافه کنید چون هم مربا خوشرنگ و قرمز می‌شود و هم کدر نمی‌شود. به جای جوهر لیمو هم آبلیمو اضافه نکنید چون در این صورت گلبرگ‌ها خوب رنگ پس نمی‌دهند و مربای گل سرخ خوشرنگ نمی‌شود).

 

مرحله چهارم؛ دم کردن مربای گل محمدی برای خوشرنگ شدن

بعد از ۲۰ دقیقه زیر مربا را خاموش کنید و روی قابلمه دم‌کنی بگذارید. در یک کاسه بزرگ آب و یخ بریزید و کف قابلمه را در آن بگذارید. این یک فوت و فن عالی برای خوشرنگ شدن و کدر نشدن مربای گل محمدی است چون به مربا شوک وارد می‌شود.

 

مرحله آخر؛ طریقه سرو کردن مربای گل محمدی

بعد از ۱۰ دقیقه قابلمه را با همان دم‌کنی یک شب تا صبح در یخچال بگذارید. وقتی مربا سرد شد در ظرف‌های شیشه‌ای درب‌دار و تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

۱۴ اسفند ۰۰ ، ۰۹:۳۷ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مجله نیکان